ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Πολιτική Απορρήτου

Προσωπικά Δεδομένα και απόρρητο

Συλλογή δεδομένων

Περιπτώσεις στις οποίες καλείστε να μας κοινοποιήσετε τα δεδομένα σας και το είδος των δεδομένων αυτών:

  • Επικοινωνία μέσω της φόρμας Επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας
  • Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, εγγραφή σας στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις προωθητικές μας ενέργειες (newsletter)
    • Προσωπικά δεδομένα που μας κοινοποιείται: Πληροφορίες λογαριασμού, όπως όνομα χρήστη πληροφορίες συσκευής, διεύθυνση IP,δεδομένα cookies και τοποθεσία. Προαιρετικά (για την εγγραφή στο newsletter) σας ζητούνται όνοματεώνυμο και αν είστε επαγγελματιας ή ιδιώτης, το τελευταίο αποσκοπεί στην αποστολή από εμάς υλικού που μπορεί να σας ενδιαφέρει κατά περίπτωση.

Επεξεργασία δεδομένων

Τα δεδομένα σας επεξεργάζονται για την επικοινωνία μαζί σας (η επικοινωνία μαζί σας γίνεται κατόπιν αιτήματος σας).

Νομική αιτιολόγηση επεξεργασίας δεδομένων

Μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας στις εξής περιπτώσεις:

  • Επικοινωνία μαζί σας σχετικά με αιτήματά σας, απάντηση σε ερωτήσεις, σχόλια και παράπονα.
  • Ενημέρωσή σας για τις υπηρεσίες μας (κατόπιν συγκατάθεσής σας).
  • Για την πρόληψη απάτης και άλλων εγκληματικών ενεργειών.
  • Για την ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών, προκειμένου να λάβουμε μέτρα για την προστασία των πληροφοριών σας από απώλεια, ζημιά, κλοπή ή μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Χρονικό διάστημα φύλαξης των δεδομένων

Χρόνος διατήρησης ανενεργών λογαριασμών: 3 (τρία) έτη

Ποιοι άλλοι μπορεί να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας

Τα προσωπικά δεδομένα σας φυλάσσονται σε βάση δεδομένων της επιχείρησης και είναι προσβάσιμα από το αρμόδιο προσωπικό. Δεδομένα που μας κοινοποιείται κατά την εγγραφή σας στο newsletter μας είναι αποθηκευμένα  στην βάση δεδομένων της υπηρεσίας e-mail marketing που χρησιμοποιείται από την επιχείρηση και που με την σειρά της είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με τα πρότυπα του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR).

Προσωπικά δεδομένα σας μπορεί να κοινοποιηθούν, εφόσον αυτό ζητηθεί σε οργανισμούς πρόληψης της απάτης (OLAF), στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομία κλπ.

Μεταφορά δεδομένων εκτός Ε.Ε. και Ε.Ο.Χ.

Δεν μεταφέρουμε δεδομένα σας εκτός Ε.Ε. και Ε.Ο.Χ.

Τα δικαιώματά σας

Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων που τέθηκε σε εφαρμογή από τις 25 Μαΐου του 2018,

  • Έχετε το δικαίωμα να αποκτήσετε πρόσβαση στις πληροφορίες σχετικά με το ποια δεδομένα έχουμε συλλέξει, για ποιόν σκοπό τα έχουμε συλλέξει και για πόσο χρόνο θα τα διατηρήσουμε.
  • Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε διόρθωση εσφαλμένων, ανακριβών ή ελλιπών πληροφοριών προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν.
  • Έχετε το δικαίωμα, να μας ζητήσετε γραπτώς να διαγράψουμε τα προσωπικά δεδομένα σας, όταν δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τον σκοπό που συλλέχθηκαν και εάν τα δεδομένα σας υποβληθούν σε παράνομη επεξεργασία παραβιάζοντας τον κανονισμό περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
  • Έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συναίνεση σας για την επεξεργασία των δεδομένων σας.
  • Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να περιορίσουμε ή και να αποκλείσουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων εάν αμφισβητήσετε την ακρίβεια των πληροφοριών που διατηρούμε για εσάς, εάν αντιληφθείτε ότι επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας με παράνομο τρόπο ή εάν δεν θέλετε πλέον να λαμβάνετε προωθητικά μηνύματα για προϊόντα και υπηρεσίες μας.
  • Τέλος έχετε το δικαίωμα να λάβετε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα σε μορφότυπο αναγνώσιμο από μηχάνημα και να τα αποστείλετε σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας.

Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε αυτά τα δικαιώματα σας, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας. Η υποβολή αιτήματος γίνεται δωρεάν.

Μάθετε περισσότερα στη σελίδα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα: https://www.dpa.gr/

Μέτρα ασφαλείας για την προστασία των δεδομένων σας

Η εταιρεία μας λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δεδομένων σας από απώλεια, καταστροφή, διαστρέβλωση και υποκλοπή από τρίτους.

Σύνδεσμοι σε άλλους ιστοτόπους

Κατά την περιήγησή σας στους ιστοτόπους μας ενδέχεται να συναντήσετε συνδέσμους σε ισοτόπους τρίτων. Ενημερωθείτε για την πολιτική απορρήτου που αυτοί ακολουθούν.

Συλλογή δεδομένων από πρόσθετα της σελίδας μας

Akismet: Συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με τους επισκέπτες που σχολιάζουν σε ιστότοπους που χρησιμοποιούν την υπηρεσία anti-spam Akismet. Οι πληροφορίες που συλλέγουμε εξαρτώνται από τον τρόπο με τον οποίο ο χρήστης θέτει σε λειτουργία το Akismet για τον ιστότοπο, αλλά περιλαμβάνουν συνήθως τη διεύθυνση IP του σχολιαστή, τον user agent, τη διεύθυνση παραπομπής και τη διεύθυνση ιστοτόπου (μαζί με άλλες πληροφορίες που παρέχονται απευθείας από τον σχολιαστή όπως το όνομα, η διεύθυνση και το ίδιο το σχόλιο).

Πολιτική Cookies

Τι είναι τα cookies και ποιές πληροφορίες συλλέγουν

Τα «cookies» είναι μικρά αρχεία με πληροφορίες που μια ιστοσελίδα (συγκεκριμένα ο εξυπηρετητής ιστού – web server) αποθηκεύει στον υπολογιστή ενός χρήστη, ώστε κάθε φορά που ο χρήστης συνδέεται στην ιστοσελίδα, η τελευταία να ανακτά τις εν λόγω πληροφορίες και να προσφέρει στο χρήστη σχετικές με αυτές υπηρεσίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιων πληροφοριών είναι οι προτιμήσεις του χρήστη σε μια ιστοσελίδα, όπως αυτές δηλώνονται από τις επιλογές που κάνει ο χρήστης στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα (π.χ. επιλογή συγκεκριμένων «κουμπιών», αναζητήσεων, διαφημίσεων, κλπ).

Δείτε περισσότερα.

Τελευταία ενημέρωση: 7/5/2019